soki nfc

baner-worek JABŁKO SIEDLECKIE ... naturalnie - JABŁKO SIEDLECKIE ... naturalnie - Jabłka prosto z drzewa

                    PRAKTYCZNE OPAKOWANIE DLA CAŁEJ RODZINY

 

 
Tłoczenie soków NFC z jabłek i innych owoców i warzyw odbywa się przez specjalną maszynę w technologi - tłoczenia na zimno. Najpierw ręcznie odbierane i usunięte są owoce nie nadające się do przeróbki które posiadają oznaki zgnilizny lub innych wad powodujących ich złą jakość.
Następnie następuje mycie w basenie, a później pod bieżącą wodą, proces ten odbywa się na maszynie zwanej sortownią która dodadkowo wychwytuje owoce złej jakości jakie zostały ominięte przy ocenie jakości surowca przez pracownika w poprzednim procesie.
Później są rozdrabniane za pomocą specjalnego młynka po czym trafiają do bębna maszyny, która wyciska z nich sok. Pozostałe "resztki" po wyciśnięciu mogą być użyte np. jako nawóz.
Dalej sok tłoczony jest pompą do zbiornika, w którym poddawany jest pasteryzacji w temperaturze nie przekraczającej 80 st. C. Stamtąd trafia prosto do foliowych opakowań – najczęściej 3L lub 5 litorwych.
W ofercie firmy JABŁKO SIEDLECKIE znajduje się wiele rodzajów soków na bazie soku z jabłek. Soki smakowe takie jak: jabłko-marchew, jabłko-gruszka, jabłko- czarna porzeczka, jabłko-burak czy też jabłko-mięta ale także "Smaki z natury" jabłko-trawa żubrówka, jabłko-melisa, jabłko-pokrzywa. 
Soki tłoczone bez dodatku cukru i substancji konserwujących to stosunkowo nowy produkt na rynku. Są bardzo zdrowe, gdyż zawierają tylko naturalne składniki. Poddane pasteryzacji długo zachowują świeżość.
Wszystkie soki naszej produkcji są badane przez certyfikowane labolatoria dzięki czemu gwarantujemy Państwu zdrowy w atrakcyjnej cenie produkt.
Warto wiedzieć ...
  • Naturalny sok jabłkowy

    Naturalny sok jabłkowy to bogactwo fitoskładników
    Fitoskładniki zapobiegają w znacznym stopniu miażdżycy tętnic, zawałom serca, udarom mózgu

    linia jablko 2

  • Jabłka na zdrowie

    Jabłka na zdrowie

    Jabłka zawierają wiele witamin, jednak najważniejszą jest witamina C. Najwięcej jest jej pod skórką, dlatego trzeba zjadać jabłka surowe lub gotowane czy pieczone ze skórką. Dzięki temu nie utracimy jej zbyt wiele, chociaż każda obróbka termiczna powoduje utratę witaminy C

  • Kwaskowate ale zdrowe

    Kwaskowate ale zdrowe

    Smak jabłek jest kwaskowaty. Mimo tego mają one zdolność odkwaszania organizmu, gdyż zawierają wiele zasadowych soli mineralnych. Wśród minerałów zawierają potas oraz żelazo.

  • Jabłka dla urody

    Odchudzasz się? Chcesz w zdrowy sposób zrzucić parę kilogramów? Pomoże ci w tym dieta jabłkowa. 100 g owoców dostarcza jedynie 30-50 kcal, więc to dobre owoce na odchudzanie.

Jabłko Siedleckie

owoce i warzywa
soki NFC
usługi tłoczenia soku
usługi magazynowania

Certyfikat

rzetelna 20170822 36

©2018 JABŁKO SIEDLECKIE. All Rights Reserved.

Search