PRAKTYCZNE OPAKOWANIE DLA CAŁEJ RODZINY
Tłoczenie soków NFC z jabłek i innych owoców i warzyw odbywa się przez specjalną maszynę w technologi - tłoczenia na zimno. Najpierw ręcznie odbierane i usunięte są owoce nie nadające się do przeróbki które posiadają oznaki zgnilizny lub innych wad powodujących ich złą jakość.
Następnie następuje mycie w basenie, a później pod bieżącą wodą, proces ten odbywa się na maszynie zwanej sortownią która dodadkowo wychwytuje owoce złej jakości jakie zostały ominięte przy ocenie jakości surowca przez pracownika w poprzednim procesie.
Później są rozdrabniane za pomocą specjalnego młynka po czym trafiają do bębna maszyny, która wyciska z nich sok. Pozostałe "resztki" po wyciśnięciu mogą być użyte np. jako nawóz.
Dalej sok tłoczony jest pompą do zbiornika, w którym poddawany jest pasteryzacji w temperaturze nie przekraczającej 80 st. C. Stamtąd trafia prosto do foliowych opakowań – najczęściej 3L lub 5 litorwych.
W ofercie firmy JABŁKO SIEDLECKIE znajduje się wiele rodzajów soków na bazie soku z jabłek. Soki smakowe takie jak: jabłko-marchew, jabłko-gruszka, jabłko- czarna porzeczka, jabłko-burak czy też jabłko-mięta ale także "Smaki z natury" jabłko-trawa żubrówka, jabłko-melisa, jabłko-pokrzywa.
Soki tłoczone bez dodatku cukru i substancji konserwujących to stosunkowo nowy produkt na rynku. Są bardzo zdrowe, gdyż zawierają tylko naturalne składniki. Poddane pasteryzacji długo zachowują świeżość.
Wszystkie soki naszej produkcji są badane przez certyfikowane labolatoria dzięki czemu gwarantujemy Państwu zdrowy w atrakcyjnej cenie produkt.